Nr. 2013/3
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Oslo Byrøkt

Publisert: 28/02/2013

Oslo Byrøkt vil gi deg en grønnere, summende by. Og er du redd for bier, kan Marius Presterud behandle din innsektfobi.

Oslo Byrøkt ble til i møtet mellom Marius Presterud og Mikkel Dagestad og deres felles interesse for arbeideridentitet og nærhet til egne produksjonsmidler. Presteruds teft for kulturentreprenørskap og Dagestads økologiske engasjement fikk valget til å lande på urban birøkting. Til daglig er de ledere i henholdsvis Skapning AS og GreenBean DA, begge med firmakonto i Cultura Bank. Med Oslo Byrøkt ønsker de å etablere bigårder på taket av næringsbygg i urbane strøk, i bytte mot honningprodukter og takrøkting. De vil også selge kortreist, lokalprodusert, plantevernmiddelfri råhonning til et fåtall utvalgte aktører i Oslo. Alt overskudd skal gå til å videreutvikle bedriften. Første produkt fra Oslo Byrøkt blir honning fra Herligheten Bybigård på Sørenga, noen minutter fra Operaen, midt i trafikkmaskineriet. Her har de og fire medrøktere tre kuber og et par hundre tusen bier. Ideen om Oslo Byrøkt ble til etter at Marius Presterud leste en artikkel om urban birøkting i Danmark i Pengevirke nr. 4, 2012. Bybi København henviste ham videre til Ragna Ribe Jørgensens nyoppstartede Bybi Oslo, der han i dag er prosjektleder. I tillegg tilbyr han behandling av insektsfobi via sin privatpraksis. Med Oslo Byrøkt håper han og Dagestad at vi kan se frem til en grønnere hovedstad, med villblomster i hvert veikryss og et smakfullt biprodukt.

For behandling av redsel for bier og andre fobier, kontakt Marius Presterud på Bybi.no eller Psykologbasen.no Se også Oslo Byrøkts Facebookside